Ще приключи ли навреме ремонтът на пътя за Банско? Крайният

...
 Ще приключи ли навреме ремонтът на пътя за Банско? Крайният
Коментари Харесай

На прага на зимата: Ще приключи ли навреме ремонтът на пътя за Банско?

 Ще завърши ли в точния момент ремонтът на пътя за Банско? Крайният период за асфалтиране е 30 ноември. Пътните строители работят непрекъснато по 36-километровото трасе, само че поради утежняване на времето в идващите дни няма да могат да поставят асфалт. Пътят беше уголемен и ремонтиран главно през 2007 година, а в този момент АПИ влага 42 милиона за рехабилитацията му. Освен самото трасе с нови мрежи ще бъдат обезопасени и рисковите крайпътни планински скатове.

Основният ремонт на пътя за Банско продължава към този момент два месеца. Изцяло се подменя асфалтовото покритие, преработват се банкета и отводнителните канавки, ремонтират се, където се постанова, и джоб-стените. От през вчерашния ден стартира монтирането на новите мантинели. А с цел да спазят периодите, строителите работят непрекъснато.

 

 

Георги Павлов: " Вчера се върнахме от Гоце Делчев, те работеха до мрачно. Чистеха канавки, асфалтираха, горе долу свърши ремонта, другояче имаше доста тапи. Час – час и половина ни е от началото на Разлог до Симитли. В момента ситуацията е добре, не е като преди два месеца ".

В сектора от Симитли до Предела е подложен единствено първия слой неплътен асфалтобетон. В момента се поставят вторият и износващият слой, а сигналисти контролират придвижването.

Иван Иванов: " Ще ни хване едно запушване, там дето асфалтират, само че то си е обикновено, хората би трябвало да работят, до момента в който не е завалял снега, другояче ще остане по този начин, на мокро не се асфалтира ".

В сектора от Предела до Разлог, който е 15 км, асфалтирането е приключено.

 

Иван Иванов: " И асфалта като виждам не е 5 см, ами е към 15-20, което е добре, тъй като като на някои места сложат 5-10 см и след два месеца го няма, та да, тука всичко е добре ".

 

Заради дебелината на асфалта обаче, има огромна разлика в равнището на пътния прием и самото трасе, а на доста от отбивките наклонен надолнище не е изработен.

 

Марио Димитров: " Пътят е в доста положително положение сега, беше доста зле преди години, уповавам се да стане още по-добре, откакто оправят банкетите, че в този момент асфалта е много пълен и рисково е. Сутринта имаше мъгла и мрачно, няма маркировка, знаете какво е ".

 

Венелин Дюлгерски: " Опасно е, когато няма маркировка, когато няма в профил светлоотразителни знаци, би трябвало да се сложи всичко, с цел да са безвредни пътищата. Нали по тази причина плащаме винетки, по тази причина плащаме налози на тая страна, с цел да караме по хубави пътища ".

 

До края на месеца би трябвало да завърши асфалтирането на пътя, обясниха от АПИ, след което при уместно време стартира и слагането на маркировка. А откакто месеци наред по интернационалния път за Гърция пътна маркировка липсваше, сега такава се слага в сектора от Благоевград до разклона за село Брежани и от Кресна до Сандански. Тази година в Кресненското дефиле бяха инсталирани гъвкави разграничителни колчета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР